Magazin

A sütőtisztítás az egyik legkevésbé kedvelt házimunka az ablakpucolás és a portörlés után. Azonban pánikra semmi ok, hiszen a következő tippekkel sokkal gyorsabban végezhetsz ezzel a nem túl hálás feladattal.
Áprilisban még ritkán árulnak friss erdei gombát a piacon, tehát ha ebből készült ételre vágyunk, akkor a termesztettek közül kell válogatni. Szerencsére egész évben jó áron kaphatóak. Ha a ropogós csiperkét összeházasítjuk pár zsenge tavaszi zöldséggel, egy-két csokor illatos fűszernövénnyel meg persze némi szaftos pecsenyével, abból csak jó sülhet ki.
Ilyenkor átnézzük az ősszel betárolt krumplit, lecsírázzuk, ha kell, és örülünk, hogy van még jó pár kiló belőle. Főleg hónap végén sok olcsó ebéd és vacsora alapanyaga lehet. Ha körülnézünk a hűtőben és a kamrában, biztosan találunk egy kis hagymát, szalonnát, kolbászt, ha összerakjuk, csak jó sülhet ki belőle.
Hívhatod tócsninak, rösztinek vagy lepcsánkának, a lényegen nem változtat: így is, úgy is finomak, egyszerűen elkészíthetők, és mindnek reszelt krumpli az alapja.
A tojásos nokedli hamisítatlan tavasz fogás, aminek sokan nem mernek nekikezdeni, inkább a nagyinál vagy az anyukájuk asztalánál eszik. Ha betartunk néhány alapszabályt, és nem csukjuk be a szemünket a félelemtől, hogy vajon sikerül-e, a nagyi sem fog belekötni a végeredménybe!
A só a legsokoldalúbb tagja a fűszerespolcunknak, bár kétség kívül ez a legegyszerűbb is… Szinte minden fűszerkeveréknek elmaradhatatlan összetevője, magában használva pedig már egyetlen csipet is elég lehet ahhoz, hogy előhozza a vágyott ízeket a tojásból, az avokádóból, de még a csokis desszertekből is! Az ízek fokozásán túl a konyhasót, azaz a nátrium-kloridot még rengeteg módon hasznosíthatjuk a konyhában. Íme 9 szuper tipp, nem ételízesítéshez!
A spárga szelíd íze maga az ehető tavasz. Az idén sajnos még mindig aranyárban mérik, szóval arról szó sem lehet, hogy spárgát együnk spárgával. A hétvégi, nagyobb költségvetésű menübe talán belefér, pár egyszerű fogást mindenféleképpen készítsünk vele ebben az évben is.
Tavasz közepén nem nehéz egy nagy csokor illatos medvehagymalevélhez hozzájutni, de az év többi részében is néha jó lenne ezzel ízesíteni a rántottánkat vagy a pogácsánkat. Adunk ötleteket a tartósításhoz.
A húsvéti torták és sütemények által előidézett cukorsokkot túléltük, de most már tényleg oda szeretnénk figyelni a cukorbevitelünk csökkentésére, ha másért nem, a rémisztően gyorsan közeledő bikiniszezon miatt. Sokféle cukorhelyettesítő létezik, a köztük való eligazodáshoz adunk egy kis segítséget.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.