Egy könnyed, nyári délutánt egy maréknyi frissen szedett málnával bármikor tökéletessé varázsolhatsz! Ráadásul a gyümölcs nem csak finom, de az egészségedre és a szépségedre is pozitív hatással van!

4 ok, hogy minden nap egyél málnát

Javítja a látást

Napi 2-3 maréknyi málna segít megelőzni a súlyos látásromlást, a makuladegeneráció (vagyis szemfenéki meszesedés, ami az időskori látásromlás egyik vezető oka) egyik legismertebb természetes ellenszere. Akár sütihez, akár egy pohár smoothie-hoz, akár gyümölcssalátához választod alapanyagnak, a szemeid mindenképp meghálálják!

Segít megelőzni a daganatos betegségeket

Ha rendszeresen fogyasztasz málnát, akkor kevesebb az esély rákos betegségek kialakulására. A gyümölcsnek ugyanis magas az ellaginsav és a fitonutriens tartalma, amik segítenek a testednek megszabadulni a szabad gyököktől. Ezenkívül rengeteg antioxidánst is tartalmaz, amik szintén segítenek megakadályozni a daganatok létrejöttét.

Széppé varázsolja a bőrt

A málna nem csak extra egészséges, de a bőrödet is megszépíti! Ha rendszeresen fogyasztod, az arcodon hamar látszani fog a ránctalanító hatása. Sőt, nem csak megeheted, de a magadra is kenheted: keverj össze egy maréknyi málnát egy doboz joghurttal, majd vidd fel a kencét az arcodra! Hagyd hatni 10-15 percig, először meleg, majd hideg vízzel öblítsd le, és az arcbőröd rögtön ragyogóbb és selymesebb lesz!

Segít a fogyásban

A málna rengeteg mangánt és sok-sok rostot tartalmaz, amik felgyorsítják az anyagcserét és lassítják az emésztési folyamatot, vagyis hosszabb ideig érzed úgy, hogy tele van a hasad. Ha rendszeresen fogyasztod, sokkal könnyebben le tudod dobni a pluszkilókat!

Még 2 okot találsz a Mindmegette.hu-n.

Csokis-málnás ekler fánk

Málnatorta sütés nélkül

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.