Tudták, hogy a hosszú hadjáratokon cseresznyével oltották szomjukat a katonák az ókori Rómában, a meggy kitűnő vesetisztító és vízhajtó, a málnalevéltea pedig enyhíti a reggeli rosszulléteket a várandós nőknél?

Meglepő, de így hat az egészségünkre a meggy és a cseresznye!

A meggynek számos fajtáját ismerjük, kora májustól egészen július közepéig szedhetjük a fanyar gyümölcsöket. Az egyik leghatékonyabb antioxidáns, vértisztító, valamint a cseresznyéhez hasonlóan vese- és értisztító. Mivel nagyszerűen tisztítja a vesét, a vizesedésre hajlamos egyének számára különösen ajánlott a fogyasztása. A meggyben található nagy mennyiségű vas serkenti a szívműködést, így képes megemelni a vérnyomást is.

Légúti problémák esetén A-vitamin-tartalmát hívhatjuk segítségül: gyógyítja a légzőszervek nyálkahártyáját, és immunserkentő hatása miatt nagyobb eséllyel vehetjük fel a küzdelmet a betegségekkel szemben.

Vörösboros meggyleves

meggy, meggyleves

Fotó: shutterstock

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 1 citrom
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál ételkeményítő
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • 1 marék citromfű
  • 1 dl vörösbor
  • 4 evőkanál méz
  • 5 dkg vaj

Tegyünk fel egy fazékban két liter vizet, majd forráskor tegyük bele a kimagozott meggyet, a kifacsart citromlevet. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá hőkiegyenlítéssel a tejszínnel elkevert keményítőt, a szegfűszeget és a fahéjat, valamint a reszelt citromhéjat és a citromfűt. Forraljuk tovább. Öntsük hozzá a vörösbort (előzőleg összetört meggymagot is áztathatunk benne,majd szűrjük le – így még intenzívebb gyümölcsös íze lesz). Végül sűrítsük a vajjal és a mézzel. Kapcsoljuk le a gázt, és hagyjuk kihűlni.

A konyha új kincse lehet a ribizli

10 álomsütemény, ha imádja a cseresznyét

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.