Elölhagytad kenyeret, és kopogósra száradt, mire észrevetted? Több módszerrel is megmentheted a kidobástól és olyan puha lesz, mint a frissen sült!

Így varázsold puhává a szikkadt kenyeret – 3 tipp!

HA FÉL ÓRA MÚLVA ENNÉL

1. Tartsd a csap alá, és folyass rá hideg vizet, amíg a kenyér felpuhul.

2. Csepegtesd le, és vizesen csomagold alufóliába.

3. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, majd tedd be a kenyeret a középre tolt rácsra 15 percre.

4. Ezután vedd ki a sütőből, és óvatosan távolítsd el róla az alufóliát. Vigyázz, mert a fólia forró és gőz csaphat ki alóla!

5. Végül tedd vissza a kenyeret a sütőbe további 10 percre, hogy ropogósra süljön a héja.

HA TUDSZ VÁRNI EGY NAPOT

1. Bugyoláld nedves konyharuhába a kiszáradt kenyeret, majd tedd a hűtőbe 1 napra.

2. Másnap a „borogatás” nélkül süsd az előmelegített sütőben 180 fokon 5 percig, és máris szeletelheted.

VILLÁMGYORSAN, HA CSAK KICSIT SZIKKADT

Spricceld meg egyenletesen hideg vízzel, majd csomagold barna papírzacskóba. Így felfrissítheted a 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt.

Így lesz villámgyorsan friss kenyered: szódás cipó lépésről lépésre

Zsuzsi dagasztás nélküli kenyere

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.