Itt az ideje az üde tavaszi szörpöknek, a különleges édes csemegéknek. Nagyon sok ehető virág van a kertünkben, engedjünk a csábításnak, kóstoljuk meg. Sajnos sok mérgező növény is van a közelünkben, legyünk nagyon elővigyázatosak, csak akkor kóstolgassuk a színes szirmokat, ha biztosak vagyunk a dolgunkban.

Együnk virágokat!

A fehér akácot nem lehet mással összekeverni. Az ehető rózsaszín, lilás virágú rózsás akác (Robinia hispida) viszont amatőrök számára könnyen összetéveszthető a gazdag virágzatú lila akáccal (Wisteria sinensis), amely viszont súlyosan mérgező. Tehát ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor csak a fehér akácot vigyük be a konyhába, abból készítsünk szörpöt vagy különleges édességet.

A többi virággal is bánjunk nagyon óvatosan, csak azokat fogyasszuk el, amelyeket biztosan felismerünk, és tudjuk, hogy nem mérgezőek.

Pár súlyosan mérgező gyakori kerti növény

Angyaltrombita, aranyeső, díszpipacs, farkasalma, gyöngyvirág, héricsek, hunyorok, kecskerágó, kikerics, kökörcsin, leander, szarkaláb, tiszafa.

 

Pár ehető virág a kertben

Árvácska, gyermekláncfű, ibolya, körömvirág, hibiszkusz, levendula, sarkantyúka, rózsa, zsálya.

Akácvirágszörp

Sült tavaszi virágok

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.