A nagy hőségben desszertként valami jó, hűvös édességre vágyunk. Egy jó fagyinál vagy jégkrémnél nincs is jobb ilyenkor. Adunk pár remek receptet a házi változatokhoz.

Kánikula ellen fagyival

A fagylalt legjobb nyári desszert. Nemcsak enni jó, hanem csinálni is: összedobjuk a masszát (a legtöbbjét még főzni sem kell, nemhogy sütni), aztán mehet is a fagyasztóba. A házi fagyi nemcsak olcsóbb, de jóval egészségesebb is, mint a legtöbb készen kapható, hiszen mi biztosan nem rakunk bele ízfokozót, állományjavítót vagy mesterséges aromát. Nem lesz soha annyira krémes, mint a boltban kapható társai, de tökéletes az összetétele. Ráadásul jóval olcsóbb, mint a készen kapható.

A klasszikus főzött fagyinak nem lehet ellenállni, annyira krémes, selymes. Igényel némi konyhai szaktudást, nehogy rántotta legyen a tojásból: óvatosan szabad melegíteni. Az alapot jól le kell hűteni a hűtőszekrény normál részében. Ha van otthon fagylaltgépünk, azzal a legegyszerűbb megfagyasztani. Ha nincs, tegyük a fagyasztóba egy nagy tálban, időnként vegyük elő, és keverjük át elektromos habverővel.

Vaníliás és mákos-meggyes főzött fagylalt

Ha krémes, jól olvadó fagyira vágyunk, de nem akarunk sem túl sok időt, sem túl sok energiát rászánni, akkor válasszuk ezt a sűrített tejes változatot. Csak össze kell keverni a hozzávalókat (akár a tejszín is mehet bele folyékonyan), ízesíteni és fagyasztani. Fogyasztás előtt egy negyedórát hagyjuk felengedni, úgy könnyebb az adagolása.

https://videkize.hu/recept/kremes-afonyafagylalt-etcsokival-es-vodkaval/

A nyári születésnaposoknak fagyitorta jár. Jó hír, hogy nem lehet elrontani. Ha pepecselésre vágyunk, akkor készíthetjük többféle ízzel, rétegesre is – ekkor mindig meg kell várni, amíg megszilárdul az előzőleg betöltött réteg. Ezt is hagyni kell 10-15 percet kicsit felengedni, hogy vágni lehessen.

https://videkize.hu/recept/turofagyitorta-bogyos-gyumolcsokkel/

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.