Forrás: Gaál Zsuzsanna

Sertéskaraj rókagombás vadas mártásban

Két evőkanál zsiradékot felforrósítunk egy nagy serpenyőben. Sóval és borssal ízesítjük a hússzeleteket, és közepes lángon körülbelül 10-12 percig sütjük a serpenyőben (közben egyszer megfordítjuk). Kivesszük, melegen tartjuk.

A serpenyőbe dobjuk a meghámozott, feldarabolt zöldségeket. Rászórjuk a cukrot, kicsit lepirítjuk, felöntjük a borral, hozzádobjuk a babérlevelet, sózzuk-borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk.

Egy másik serpenyőben a vajon megpároljuk a megtisztított, feldarabolt gombát. Áttörjük a zöldségeket, hozzákeverjük a gombát és a tejfölt. Megszórjuk tört rózsaborssal, visszatesszük bele a sült karajt. Főtt tésztával tálaljuk.

Roston sült karaj uborkával

Joghurtos karaj bébi répával

 

kaloria 570 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Gaál Zsuzsanna

Ajánlataink