Főétel rovat összes cikke

1014 cikk 196/203 oldal

Húsvéti sonkás batyu rukkolás burgonyaöntettel és padlizsánkrémmel

Sztárkifőzde rovatunkban Endrei Judittal beszélgettünk családi konyhájáról. "Csapom-vágom háziasszony vagyok" – mondta őszinte derűvel. Ez közel sem azt jelenti, hogy ne tüsténkedne boldogan a konyhában, ne ténykedne rendíthetetlenül a háztartásban és a kertben. - A könnyű konyhát szereti, a salátákat, a csirkét, bármilyen tengeri herkentyűt. Korábban tartózkodott a "pocsolyaízű" haltól. Most már a halászlé az egyik kedvenc étele. "Nagyon leveses lettem" - mondta Endrei Judit. - "Télen imádom a forró krémleveseket, a mákért pedig a világ végére is elmennék. Mindent háromszor annyi mákkal készítek, mint amennyit a receptbe leírtak." Gyerekkori kedvence a görhe. Ez nem más, mint kukoricadara tejjel összekeverve, tepsiben kis pogácsákat formázva, cukorral megszórva, aranysárgára sütve. Gyerekei születése óta pedig a befőzés és a lekvárkészítés nagymestere lett, ma már a lányai is besegítenek a meglehetősen pepecselős munkába." A húsvéti Sztárkifőzde riportból az Endrei-család sonkás ünnepi batyuját mutatjuk be.
1014 cikk 196/203 oldal