Forrás: Pásztor Tünde

Kapros édeskáposzta sült füstölt sonkával

A sonkát egészben hagyva félig megfőzzük. A saját levében hagyjuk kihűlni, utána centi vastag szeletekre vágjuk, és kevés zsiradékon mindkét oldalát megsütjük.

Egycentis csíkokra vágjuk a káposztát, a hagymát félfőre szabjuk. A répát és a krumplit meghámozzuk, majd nagyobb darabokra metéljük.

Az összeset felrakjuk főni a sonka főzőlevében. Babérral, köménnyel, sóval ízesítjük. Ha megfőtt, habarást készítünk a tejfölből és a lisztből, és besűrítjük vele a főzeléket. Végül rászórjuk a finomra vágott kaprot, és még egyszer felforraljuk.

kaloria 490 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink