Ünnepi ételek rovat összes cikke

717 cikk 46/144 oldal

Emeletes diós lepény

Receptposta anno rovatunkból. - Magazinunk tízéves évfordulója kapcsán ismét átnéztük a sok félretett levelet. Nem szeretnénk, hogy veszendőbe menjen a sok jó ételleírás, így arra gondoltunk, hogy évfordulós lapszámainkba mindig beválogatunk párat a legeslegjobbak közül. - A szigetvári Horváth Lajosné még 2005 decemberében kívánt boldog ünnepeket a szerkesztőség minden tagjának. A család kedvenc süteményének a receptjét küldte el.

Sonkás rizzsel töltött burgonya

Receptposta anno rovatunkból. - Magazinunk tízéves évfordulója kapcsán ismét átnéztük a sok félretett levelet. Nem szeretnénk, hogy veszendőbe menjen a sok jó ételleírás, így arra gondoltunk, hogy évfordulós lapszámainkba mindig beválogatunk párat a legeslegjobbak közül. - 2016 áprilisában azokat a recepteket válogattuk össze, amelyek húsvétról meg maradt sonka felhasználásához adtak ötleteket. Az abonyi Nagy Lászlóné már az első számunk megjelenése után tollat ragadott. Az ő nagymamája korában még nem volt hűtőszekrény, ezért rengeteg füstölt húst ettek, – persze be kellett osztani azt is. Így hát először megfőzték a sonkát egy levesben, aztán kivették, és a második fogáshoz használták fel, például töltött zöldséghez.

Zöldséges omlett

Húsvét havában a kifújt tojás előállításának egyszerű módja A hónap ötlete. - Van egy ötletünk, hogy lehet viszonylag egyszerűen előállítani az üres tojáshéjat, és Zöldséges omlett receptünkkel arra vonatkozóan is adunk tippeket, mihez kezdjenek a házukat vesztett tojássárgájákkal és -fehérjékkel. - Hogyan fújjuk ki a tojásokat? - 1. Alaposan lemossuk a tojásokat. 2. Egy jó erős rajzszöggel kilyukasztjuk valamelyik végét. 3. Egy fogpiszkálóval kicsit tágítunk a lyukon, óvatosan. 4. Egy hosszabb hurka- vagy bambuszpálcával még egy kicsit bővítjük a nyílást. Beledugjuk a tojásba, és körkörös mozdulatokkal összekeverjük a fehérjét meg a sárgáját. 5. Egy tál felett egy kis műanyag fecskendő vagy egy szívószál segítségével levegőt fújunk a tojásba, így ki fog bugyogni a sárga lé. Ha már elég sok kifolyt, akkor a maradékot óvatosan kirázogatjuk. 6. Az üres tojáshéjakat átmossuk, és kiszárítjuk. - Mihez kezdjünk a kifújt tojással? - Íme, még néhány étel, amelyekbe pont jól jön a nem különválasztott sárgája és fehérje: - gyúrjunk vele házi tésztát - süssünk muffint (általában egészben kerülnek a tésztájába a tojások, 2016. márciusi magazinunkban is találnak több jó receptet) - készítsünk brownie-t - főzzünk olasz carbonara tésztát - süssünk belőle különféle ízesítésű rántottákat - csináljunk bundáskenyeret édes vagy sós változatban - legyen az ebéd tojásos nokedli - süssünk valamilyen sós pitét (kist), általában rengeteg tojás kell a töltelékbe
717 cikk 46/144 oldal