AZ 1. RÉTEGHEZ:
ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – SÜTÉS: 30 perc – A HOZZÁVALÓKAT egy nagy gáztepsihez számítottuk –
Összemorzsoljuk a 15 dkg vajat a 25 dkg liszttel, majd összegyúrjuk az első réteg többi hozzávalójával. Kinyújtjuk, és kibéleljük vele a nagy gáztepsit.
A 2. RÉTEGHEZ:
A középső réteghez a tejben megfőzzük a darált diót, ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A tepsiben lévő nyers tésztát először megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a diós tölteléket.
A 3. RÉTEGHEZ:
A felső réteg egy piskóta lesz: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd több részletben beleforgatjuk a fehérjékből vert habot meg a lisztet. Ráöntjük a diós réteg tetejére. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.