Ünnepi ételek rovat összes cikke

717 cikk 50/144 oldal

Variációk epertortára

EGYSZERŰ EPERTORTA HABCSÓKOS KRÉMMEL - MASCARPONÉS EPERTORTA - PISZTÁCIÁS EPERKUPOLA. "Édes ízek Csonka Ilonával" rovatunk ajánlata. - Minden májusban felsóhajtunk: végre, a sok kemény, ízetlen import eper után itt van már a magyar is! Ilyenkor már pont egy éve várjuk, hogy újra eperszezon legyen. Isteni csak úgy magában eszegetve is, minden nélkül, de csodás desszerteket is készíthetünk vele. Kezdjük a sort pár szépséges tortával. Emlékeznek még, milyen divatosak voltak sok évvel ezelőtt a gyümölcstorták? A vaníliakrémet most epresre cseréltük. Bár lehet készen is kapni ilyen formájú tortaalapokat, higgyék el, érdemes otthon megsütni, összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a készen kapható rokona. Az "Egyszerű epertorta habcsókos krémmel" nehézségi foka 1-es, a "Mascarponés epertorta" és a "Pisztáciás eperkupola" egy fokkal nehezebb, 2-es.

Húsvéti sonkás batyu rukkolás burgonyaöntettel és padlizsánkrémmel

Sztárkifőzde rovatunkban Endrei Judittal beszélgettünk családi konyhájáról. "Csapom-vágom háziasszony vagyok" – mondta őszinte derűvel. Ez közel sem azt jelenti, hogy ne tüsténkedne boldogan a konyhában, ne ténykedne rendíthetetlenül a háztartásban és a kertben. - A könnyű konyhát szereti, a salátákat, a csirkét, bármilyen tengeri herkentyűt. Korábban tartózkodott a "pocsolyaízű" haltól. Most már a halászlé az egyik kedvenc étele. "Nagyon leveses lettem" - mondta Endrei Judit. - "Télen imádom a forró krémleveseket, a mákért pedig a világ végére is elmennék. Mindent háromszor annyi mákkal készítek, mint amennyit a receptbe leírtak." Gyerekkori kedvence a görhe. Ez nem más, mint kukoricadara tejjel összekeverve, tepsiben kis pogácsákat formázva, cukorral megszórva, aranysárgára sütve. Gyerekei születése óta pedig a befőzés és a lekvárkészítés nagymestere lett, ma már a lányai is besegítenek a meglehetősen pepecselős munkába." A húsvéti Sztárkifőzde riportból az Endrei-család sonkás ünnepi batyuját mutatjuk be.

Húsvéti kalácsok

Édes ízek Csonka Ilonával. Rovatunk a húsvéti számunkban kalácsrecepteket mutatott be. - Az édeskés, puha kelt tészták nélkül nem lenne teljes az ünnepi asztalunk. Jó játék a hagyományos fonott kalács mellett másféle formákkal is kísérletezni: a helyes kis virágok meg a potrohos, kövér nyuszik igazán egyszerűen elkészíthetőek, nincs szükség szobrásztehetségre.

Ünnepi kalács húsvétra

2015-ben receptmagazinunk húsvéti számának Receptposta rovatában szigetszentmiklósi olvasónk, Bodnár Éva ünnepi menüjét tettük közzé. „Nincs olyan sütni-főzni szerető háziasszony, aki ne tartogatna olyan recepteket, amelyeket csak különleges alkalmakra, legfeljebb évente egyszer készít el” - írta Bodnár Éva. - „Nemcsak azért, mert munkaigényes és általában drága, de leginkább azért, mert meg kell adni annak az ünnepnapnak a hangulatát, élményét az asztalra tett ételekkel is. Kell, hogy emlékezzenek a családtagok arra a nem szokványos ételre, amelyet csak akkor és csak ott ettek-ehettek. El kell választanunk az ünnepeket a hétköznapoktól, és ehhez hozzájárulhatunk azzal, hogy olyan ételek, sütemények kerülnek az asztalra, melyek máskor nem!” Az ünnepi menü: Kicsontozott, töltött pecsenyekacsa, amit Sajttekercs szőlővel és dióval követ, és a menü olvasónk húsvéti, Ünnepi kalács receptjével zárul. Bodnár Éva menüsora lett a hónap receptje.
717 cikk 50/144 oldal