Eperkrémes minitorta

A PISKÓTA

ELŐKÉSZÍTÉS: 50 perc – SÜTÉS: 8 perc. – Elektromos habverővel maximális fokozaton több percig verjük az egész tojásokat a három evőkanál cukorral. Végül lyukas fakanállal eloszlatjuk benne a lisztet. Sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe kenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben vékony lapot sütünk belőle. Rácsra borítjuk, pár perc múlva lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni. Kis pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle.

A KRÉM

Az epret megtisztítjuk, simára turmixoljuk. Keverőtálba tesszük a puha vajat és a szoba-hőmérsékletű sajtkrémet. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, és több percig habosítjuk elektromos habverővel. Amikor már kissé megnőtt a térfogata, folyamatos keverés mellett kanalanként elkezdjük hozzáadni az áttört epret. Nem szabad túlhígítani, az eper víztartalmától függ, mennyit is vesz fel a krém. Az elkészült krémet csillagcsőrös habzsákba töltjük. Négy-négy kis piskótakorongból rakunk össze egy-egy minitortát, minden lapra nyomunk egy vékony réteg krémet. A tetejét cukorvirágokkal díszítjük.

kaloria 230 CAL
ido 58 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink