Almás sütőtöktorta
A lisztet elmorzsoljuk a kis darabokra vágott vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, és teszünk bele egy csipetnyi sót. A tésztát összegyúrjuk – ha szükséges, egy kevés vizet adunk hozzá, hogy összeálljon –, és 4 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy gyümölcstorta formát. A tésztát beborítjuk sütőpapírral, feltöltjük babbal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, eltávolítjuk a sütőpapírt, és belehalmozzuk a sütőtökös- almás krémet. Visszatesszük a sütőbe, és további 30 percig sütjük.
Töltelék
A sütőtököt és az almát meghámozzuk, magházukat
eltávolítjuk, a húsukat kis kockákra vágjuk. A narancsot
megmossuk, a héját lereszeljük. A levét kifacsarjuk, beletesszük a mazsolát, és hagyjuk ázni. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, beletesszük a sütőtök- és almakockákat, majd enyhe tűzön addig pároljuk, amíg a leve elpárolog. Ekkor jól összekeverjük, összetörjük, és hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát, a cukrot, a tejszínt, a tojásokat meg a fahéjat.