Mostanra kiderült, hogy az egyik nem eszi meg az iskolai reggelit, a másik meg farkaséhesen esik haza az edzésről, szóval szükségünk van pár gyerekbarát, azonnal bekapható finomságra. Ha összedobunk néhány gyors házi szendvicskrémet, és mindig van otthon friss péksütemény vagy kenyér (a legjobb persze a házi), akkor nem fogunk zavarba jönni ilyenkor sem.

Gyors szendvicskrémek a válogatós gyerekeknek

Három egyszerű, de kiadós krémet készítettünk, nagy valószínűséggel van is otthon hozzájuk alapanyag (de ha nem, akkor minden kis boltban kaphatóak). Jó lehetőség a maradékok felhasználására is.

Gombás szendvicskrém
Hozzávalók:
30 dkg csiperke
1 kis vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 ág friss vagy 1 kávéskanál szárított kakukkfű
1 kis csokor petrezselyem zöldje
1 marék mandula
olívaolaj

bors

Kevés olívaolajon megsütjük a finomra vágott vöröshagymát, majd rajta a zúzott fokhagymát. Rádobjuk az összevágott gombát, a kakukkfüvet, és kevergetve pirítjuk. Ha zsírjára sült, sózzuk és borsozzuk, megszórjuk összevágott petrezselyemmel, s kicsit átnyomjuk, az a jó, ha darabos marad. Hozzákeverjük a tört mandulát.

Sonkás szendvicskrém
Hozzávalók:
20 dkg sonka
2 főtt tojás
2-3 evőkanál krémsajt
1 teáskanál mustár

bors

Nagyon apróra vágjuk a sonkát és a főtt tojást, majd összekeverjük mindezt a krémsajttal és a mustárral. Megkóstoljuk, ha szükséges, kicsi sóval és/vagy borssal ízesítjük.

Almás-répás szendvicskrém füstölt sajttal
Hozzávalók:
1 alma
1 sárgarépa
5 dkg füstölt sajt
3 evőkanál majonéz

bors

Meghámozzuk az almát és a sárgarépát, lereszeljük. Egy tálba öntjük, megsózzuk, összekeverjük, és hagyjuk állni tíz percet. Utána finoman kinyomkodjuk a levét. A sűrű részt összekeverjük a lereszelt sajttal és a majonézzel, végül fűszerezzük pici sóval és borssal.

 

Finomak pirítósra vagy kenyérre kenve is, de a legjobbak valamilyen különlegesebb házi süteménnyel.

Békebeli vajas kifli

Bagel

Mazsolás zsemle

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.