Egy tálba öntjük a langyos vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük benne a mézet, és hagyjuk állni 15 percet.
Utána összedagasztjuk a liszttel. Közepesen lágy tésztát akarunk kapni, ha szükséges, pici vizet még adhatunk hozzá. Jól kidolgozzuk, cipóvá formázzuk, és hagyjuk megkelni.
Utána 6-8 részre osztjuk, gömbölyítjük mindegyiket, majd ismét kelesztjük 15 percet, fóliával letakarva.
Ha letelt az idő, formázzuk, azaz hurkává sodorjuk a gombócokat, és karikává összeragasztjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, átlátszó fóliával letakarjuk, és egy éjszakán át hagyjuk kelni a hűtőszekrényben.
Másnap elővesszük, jó fél órát hagyjuk állni szobahőmérsékleten.
Bbő vizet forralunk a cukorral, sóval, szódabikarbónával. Ha forr, egyesével beletesszük a bageleket úgy, hogy az a fele nézzen felfelé, amely eddig lefelé nézett. 15 másodperc után fordítjuk, és a másik fele is kap ugyanennyi időt. Azonnal átszedjük papíros tepsire. Lekenjük egy kis vízzel elkevert tojásfehérjével és megszórjuk magokkal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt megsütjük.