Mákos-túrós kuglóf

Mindkét masszához szétválasztjuk a tojásokat, és külön-külön kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.

A mákos masszához kézi robotgéppel fehéredésig keverjük a tojássárgájákat a cukorral. Folyamatos keverés közben, fokozatosan adagoljuk hozzá az olajat. Ha már szép sima a massza, hozzákeverjük a vizet is. Felváltva beleforgatjuk a mákot és a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan beledolgozzuk a négy tojásfehérjéből vert habot is.

A túrós masszához a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját fehéredésig habosítjuk. A túrót simára keverjük a pudingporral, és ezt is hozzáadjuk a tojásos vajas masszához. Végül óvatosan beleforgatjuk a két tojásfehérjéből felvert habot is.

A kuglófformát kikenjük vajjal, meghintjük zsemlemorzsával. Először a mákos keverék kétharmadát töltjük a formába. Egy evőkanállal körben rátesszük a túrós massza kétharmadát. Most jöhet a maradék mákos tészta, amit elsimítunk a túró tetején. Végül a megmaradt túrós tésztát pöttyökben eloszlatjuk a mákos tészta tetején.

180 fokos sütőbe toljuk, és 50-60 perc alatt készre sütjük. Ha túlságosan barnulna a teteje, alufóliával lefedjük. A sütési idő leteltével tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. A kisült kuglófot hagyjuk kissé hűlni, majd óvatosan átfordítjuk egy rácsra. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Csilis-csokis kuglóf

 

kaloria - CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.