Mazsolás zsemle

Beáztatjuk a mazsolát meleg vízbe.

Az élesztőt összekeverjük a langyos vízzel, a cukorral és 10 dkg liszttel. Hagyjuk állni két órát.

Utána az összes hozzávalót összedagasztjuk, beledolgozzuk a leszűrt mazsolát is. Letakarva kelesztjük, amíg a duplájára nem kel.

Utána 10 részre osztjuk, kerekítjük, ismét hagyjuk pihenni fél órát.

Végül megformázzuk a zsemléket. Felül kereszt alakban jó mélyen benyomjuk olajos kézzel. Papíros tepsire tesszük, fél órát kelesztjük, majd 180 fokon sütjük gőzös sütőben.

Újhagymás lencsesaláta gluténmentes sajtos zsemlével

kaloria 210 CAL
ido 310 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

8 személyre

Ajánlataink