Ezerjó süti

Tészta

Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból. A lisztmennyiséget úgy szabályozzuk, hogy jól nyújtható legyen. Az elkészült tésztát négy részre osztjuk, ezekből vékony, gáztepsi méretű lapokat nyújtunk.

Töltelék

Az első lapot a zsírozott tepsibe, megszórjuk morzsával. Egy egész tojást felverünk 10 dkg cukorral,
belekeverjük a mákot, egyenletesen rásimítjuk a tésztára, megszórjuk a lecsöpögtetett meggyel. Rárakjuk a második kinyújtott tésztalapot, ismét megszórjuk morzsával. Összekeverjük a túrót 10 dkg cukorral, egy egész tojással meg a vaníliás cukorral, rákenjük a tésztalapra szétosztjuk rajta a mazsolát. Most következik a harmadik kinyújtott lap, erre is szórunk zsemlemorzsát. Lereszeljük
az almát, kicsit kinyomkodjuk, összekeverjük körülbelül 10 dkg cukorral (a gyümölcs édességétől függően) és a fahéjjal, a morzsás tészta tetejére kanalazzuk. Rátesszük az utolsó lapot. Forró, 200 fokra előmelegített sütőbe teszszük, majd bő tíz perc múlva 175 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét, és még 25-30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral
megszórjuk, és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

kaloria 300 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink