Göcseji zsiványpecsenye
A sertéskarajt kb. 1 cm vastagra felszeleteljük, majd a szeleteket éles késsel kettévágjuk, úgy, hogy egyik
oldalukon egyben maradjanak. A húst enyhén kiverjük, sózzuk, és megkenjük tört fokhagymával. A szalonnát
kockákra vágjuk, és egy serpenyőben megolvasztjuk. Rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Közben a kolbászt egy pár percre vízbe tesszük, hogy a héját könnyen leszedhessük, majd felkarikázzuk és a hagymához adjuk. A kolbásztól függően sózzuk, borsozzuk, és finomra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük. Vigyázzunk a sózással, mert a kolbászhús is tartalmaz sót! A karaj egyik szeletére halmokat rakunk a kolbászos raguból, majd a másikat ráhajtjuk, és fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük. Lisztbe mártjuk, és forró zsírban mind a két oldalát megsütjük. Tálalás előtt a hústűt eltávolítjuk, és a zsiványpecsenyét petrezselymes burgonyával kínáljuk.