Bár eleinte lehet, hogy a kényszer szülte ezeket a spórolós, maradékmentő, újrahasznosításos ötleteket, bizony sok pénzt megtakaríthat velük. Fedezd fel őket újra!

5 dolog, amit a nagymama sohasem dobott ki

RÉGI RUHÁK

Amikor a nagypapa öltönye kezdett elhasználódni, a nagyi nem vett rögtön újat, hanem egy másik családtagnak varrt belőle ruhát. Te is alkalmazhatod ugyanezt a szemléletet: a régi törölközőkből lehet arctisztító kendő vagy mosogatórongy, a lyukas lepedő meg porrongyként kezdhet új életet. A kibolyhosodott pulóvert is megmentheted, ha egy kézi vagy elektromos borotvával eltünteted róla a szöszöket. Ha mindenképpen muszáj kidobnod valamit, legalább a jó állapotban lévő cipzárt vagy gombokat szedd le róla, ezeknek később még hasznát vehetied!

SZAPPANMARADÉK

Gyűjtsd össze az önmagában már nem használható szappanvégeket, és kösd őket egy régi nejlonharisnyába. Ha elegendő mennyiség összegyűlt, újra használhatod kézmosáshoz vagy fürdéshez.

ÚJSÁGPAPÍR

Jó szolgálatot tehet költözéskor, ablakpucoláskor, kényes tárgyak elcsomagolásakor, a kamrapolcon, de alkalmas dunsztolásra, illetve szezon után a cipők kitömködésére.

ALUFÓLIA

Hacsak nem valami zsíros ételt csomagoltál bele korábban, miután elmostad, még jó szolgálatot tehet. Használhatod ugyanúgy az ételek letakarásához, de súrolókefe helyett a leégett ételmaradékok eltávolítására is. Tisztíthatsz vele ezüstöt, csavarhatsz belőle habzsákot, de az ollót is megélezheted vele, utóbbihoz elég néhányszor bevagdosnod az életlen vágószerszámmal.

CSIRKECSONT

A nagyi sosem dobta volna ki a sült csirke (kacsa, pulyka, liba) csontjait, a marha húsos porcogóját vagy bármilyen más nyers- vagy sülthús-maradékot, hiszen ezekből egy kevés zöldség és tészta hozzáadásával még remek csontleves készíthető. Ha ezt nem szereti a család, akkor megfőzheted alaplének, amit aztán bármilyen étel elkészítéséhez felhasználhatsz folyadék helyett. A fagyasztóban, egy simítózáras nejlonzacskóba csomagolva gyűjtsd ezeket a maradékokat (a nyerset és a sültet természetesen külön), aztán főzd meg az alaplevet, amit tárolj kisebb tejfölöspoharakban.

Így lesz tökéletesen omlós és finom a sertésszűz

Így lesz tökéletes a szilvás gombóc

3 élelmiszer, amit jobb, ha nem mosol meg főzés előtt!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.