Hollókői babgulyás

Hollókői babgulyás

A szárazbabot előző nap beáztatjuk. Másnap a hagymát összevágjuk, a zsiradékon megdinszteljük, meghintjük pirospaprikával, és a paradicsommal-paprikával a szokásos módon pörköltalapot készítünk. Rátesszük a kockára vágott húsokat: a lábszárt és a füstölt csülköt. A saját zsírjában összepirítjuk, majd sózzuk-borsozzuk,
fokhagymát dobunk bele, és felengedjük másfél liternyi vízzel. Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a beáztatott babot, a zöldségeket, és szükség szerint fűszerezzük.
Amikor már majdnem kész, beledobjuk a felkarikázott kolbászt. Közben fokhagymás rántást készítünk, zúzott fokhagymával, 2 evőkanál liszttel és kicsi olajjal meg némi pirospaprikával, és ezzel sűrítjük az elkészült gulyást.

kaloria 410 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Hollókői babgulyás

őrölt bors

étolaj

liszt

0.25 zeller

2 sárgarépa

2 petrezselyemgyökér

1-2 gerezd fokhagyma

25 dkg szárazbab

10 dkg füstölt kolbász

15 dkg füstölt csülök

20 dkg marhalábszár

1 paradicsom

1 zöldpaprika

2 vöröshagyma

pirospaprika

Ajánlataink