Ínyenc saláta szárnyashússal

Ínyenc saláta szárnyashússal

A pulykamellet csíkokra vágjuk, meghintjük sóval és őrölt borssal, majd serpenyőben egy kevés olajon ropogósra sütjük. A spárgát megtisztítjuk, lehéjazzuk, a végeit levágjuk. Közben egy fazékban sós vizet forralunk, beletesszük a vajat vagy a margarint. A kettévágott citromot és a babérleveleket is a spárga főzővizébe dobjuk, majd hagyjuk újra felfőni a vizet. Beleállítjuk a spárgasípokat, és harapós keményre főzzük. Kiemeljük a vízből, kihűtjük, és kb. 3 cmes
darabokra aprítjuk. Az epret leöblítjük, megtisztítjuk, és
negyedekre vágjuk. A zöldsalátát megmossuk, szárazra
csepegtetjük, majd 2-2,5 cm nagyságúra tépkedjük. Egy
pár darab salátalevelet félreteszünk a díszítéshez. Egy nagyobb mélytányért vagy üvegtálat kibélelünk salátalevelekkel, ízlésesen elrendezzük rajta a sült pulykamellcsíkokat, a spárgát, a jól összekevert zöldsalátát meg az epret. Megszórjuk mozsárban durvára törött borssal, majd meglocsoljuk a salátaöntettel.

Öntet

A salátaöntethez a tejszínt a kefirrel, a citrom levével, a mustárral és a tojáslikőrrel tükörsimára keverjük. A dresszinget sóval, frissen őrölt borssal, cayenne-i borssal és cukorral vagy cukorpótlóval ízesítjük.

kaloria 440 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink