Tészta
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 2 evőkanálnyi cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a puha vajjal,
a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és a reszelt héjával habosra keverjük. A sütőporral és az ételkeményítővel elkevert lisztet összedolgozzuk a vajas keverékkel meg a tojáshabbal, azután a masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük.
Krém
Egy tálban összekeverjük a mascarponét a kókuszreszelékkel, a kókuszlikőrrel meg a szörppel, majd
beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A 3 evőkanálnyi hideg vízben megpuhított, kinyomkodott, majd 3 evőkanálnyi forró vízben feloldott zselatint a sajtkrémbe forgatjuk, és hagyjuk kissé megdermedni. A masszát a kihűlt tésztára simítjuk. A tetejét csinosan kirakjuk a karikákra vágott banánnal és kivivel, valamint
a kis kockákra vágott ananásszal. A gyümölcsök között bőven megszórjuk kókuszreszelékkel, amit a sütőben előbb halvány rózsaszínűre pirítunk. A csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, és bevonjuk vele a süteményt.