Forrás: Pásztor Tünde

Sertésoldalas tökös burgonyával sütve

Sertésoldalas tökös burgonyával sütve

Az oldalast darabokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk,
és megszórjuk egész köménnyel. Mély, kizsírozott tepsibe
tesszük, mellé rakjuk a cikkekre vágott vöröshagymát meg
a félbevágott fokhagymafejeket. Öntünk alá 3-4 dl vizet,
és lefedve, lassú tűzön körülbelül 90 perc alatt megsütjük.
A krumplit alaposan megsikáljuk, és héjastól cikkekre
vágjuk. A tököt megmossuk, feldaraboljuk és kimagozzuk.
A hús alatt rotyogó pecsenyeszaftból néhány evőkanálnyit
átszedünk egy másik tepsibe. Beletesszük a tököt meg a
krumplicikkeket – a krumplit meg is sózzuk –, majd a sütőben az oldalas mellé a köretet is megsütjük.

kaloria 790 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink