Forrás: Pásztor Tünde

Szalkai rakott tarja

Szalkai rakott tarja

Kiveregetjük a tarjaszeleteket, besózzuk mindkét oldalukat, majd félretesszük. Összegyúrjuk a darált húst két fej lereszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával. Sóval, borssal, őrölt pirospaprikával ízesítjük. Kizsírozunk egy közepes méretű tepsit. A harmadik vöröshagymát meghámozzuk, vékony félkarikákra felszeljük. Leterítünk a tepsi egyik végébe egy szelet tarját, rákenünk annyi
darált húst, hogy félig fedje, erre jön egy szelet bacon, arra némi felszeletelt hagyma. A bacont félig fedve rátesszük a következő szelet tarját, arra megint tölteléket, szalonnát, hagymát. Mindezt addig ismételjük, míg el nem fogynak a hozzávalók. Alufóliával lezárjuk a tepsit, majd 160 fokos sütőbe toljuk, és egy órán át sütjük. Levesszük róla a fóliát, 180 fokra emeljük a hőmérsékletet, és
megpirítjuk a rakott hús tetejét. Házi savanyúsággal és sült burgonyával tálaljuk.

kaloria 360 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink