Mától kapható a vadonatúj, friss lapszámunk, a hónap végi gyereknapra való tekintettel sok-sok olyan recepttel, amelyek biztosan beletartoznak az apróságok kedvencei közé. Megnyitottuk a kerti szezont is, pár tartalmas bográcsos egytálétellel, és persze sütöttünk-főztünk a májusi zöldségekkel, gyümölcsökkel, már gazdagon termő zöldfűszerekkel.

Megjelent a Vidék íze májusi száma!

A gyereknapra szánt vendégfogadó asztalunk határozottan édességtúlsúlyos, nem véletlenül, a legtöbb apróság édesszájú. Persze előtte „rendes” ételeket is kell enni: kínálunk sajtos gofrit, különleges rántott húst, baconös csirkemellet, sült krumplit. A bográcsainakban egy tartalmas sertéshúsos levest, egy vastag szaftú pörköltet, egy klasszikus vörösboros marhalábszárpörköltet és egy sok belsőséget tartalmazó, olcsó és laktató disznóragut főztünk. A hónap leggyakoribb friss zöldsége a zsenge karalábé, három levest is készítettünk vele. Új sorozatot indítunk, olyan ételekkel, süteményekkel, amelyekben főszerepet játszanak a zöldfűszerek is: elsőként a csombor, a kakukkfű és a rozmaring állnak a középpontban.

A hónap gyümölcse természetesen az eper, sokféle süteményt sütöttünk vele, lehet szemezgetni az egyszerűbb és az összetettebb édességek között. Mivel ilyenkor az illatos, virágos, frissen zöldellő erdő meghozza a kirándulási kedvünket, sütöttünk pár dobozolást, rázkódást jól bíró édes és sós harapnivalót is. Vasárnapi desszertként háromféle női szeszélyt kínálunk, lépésről lépésre sorozatunkban pedig bemutatjuk, hogyan készül a Rákóczi-túrós, most epres változatban.

A következő napokban kedvcsinálóként itt is közzétesszük az új lapból a kapros kondásleves, a rozmaringos-zsályás tépett sertés, az epres csiga és a Dunahullám kuglóf receptjét is.

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.