A világ legegyszerűbb juhtúrós stanglija
Ez a legegyszerűbb és leggyorsabb stangli, amit valaha készítettem – az íze viszont annál kiválóbb, hetente
kétszer biztos megsütöm a vendégek és a magunk nagy örömére. Lássuk, mitől ilyen egyszerű! Előzőleg a margarint kiveszem a hűtőből, hagyom puhulni. A lisztet a munkaasztalra szitálom, belemorzsolom a juhtúrót, a vajat, és beleütöm a tojást. Összegyúrom, hogy csomómentes legyen mind a liszt, mind a túró, majd
lisztezett nyújtódeszkára téve kb. 1 cm vastagra kinyújtom. 15-20 cm hosszú rudakat vágok ki belőle, reszelt sajttal megszórom, s a 200 fokra előmelegített sütőben (gázsütő 6-os fokozat) 20-25 perc alatt megsütöm
– vigyázva, ne piruljon túl, mert akkor kiszárad a tésztája.