Adonyi révészleves struccból

Adonyi révészleves struccból

A tisztított és apró kockára vágott vöröshagymát zsíron
vagy olajon üvegesre dinszteljük, majd beletesszük az
1×1 cm-es kockákra vágott húst. Kérgesre pirítjuk, majd
a felkockázott zöldségfélékkel együtt fedő alatt félkészre
pároljuk. Ezután beletesszük ízlés szerinti mennyiségben
a tárkonyt, kevés fekete őrölt borsot, a sót, a pirospaprikát, belenyomjuk a négy darabba vágott citromok levét, és a kifacsart citrom héját is beledobjuk. Kevés ideig még pároljuk fedő nélkül, majd felengedjük csontlével vagy vízzel, és tovább főzzük. Mielőtt majdnem kész a levesünk, beletesszük a burgonyanudlit (készen kapható mirelit). A tejfölből és a lisztből félsűrű habarást készítünk, amit óvatosan a levesbe csorgatunk – lassú keverés mellett, nehogy összecsomósodjon. A levest addig főzzük, míg a nudli fel nem jön a tetejére.

kaloria 380 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

10 személyre

Ajánlataink