Alföldi kolbászos pogácsa
Az élesztőt kevés langyos vízben megfuttatjuk. A kolbászt
finomra daráljuk, a tepsit zsírral áthúzzuk.
A liszthez hozzáadjuk a tojások sárgáját és a megkelt
élesztőt. Sóval-borssal ízesítjük, és annyi langyos tejjel
dolgozzuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Utána kinyújtjuk, és rákenjük a kolbászhúst. Ezután a
tésztalapot felcsavarjuk, félbehajtjuk, és kétujjnyi vastagra
kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, sütőlapra rakjuk,
és 15 percig pihentetjük. Végül a tetejét tojással, majd
paprikás tejjel áthúzzuk, és a 160 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.