Megmossuk a mazsolát, és egy kis rumos vízbe áztatjuk. Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, sóval, vaníliás cukorral, egyesével beledolgozzuk a tojásokat, végül pedig hozzákeverjük a lisztet és a leszűrt mazsolát. Kivajazunk egy kerek piteformát, belesimítjuk a tésztát. 180 fokosra előmelegített sütőben körülbelül tíz perc alatt félig megsütjük.
Sűrű pudingot főzünk a vaníliás pudingporból, a három evőkanál cukorból és a három deci tejből. Hagyjuk kihűlni. Rákenjük a vaníliás krémet a félig sült tésztára.
Az almát negyedeljük, kivágjuk a magházat, és héjastul hajszálvékony szeletekre vágjuk. Cukros-citromos vízben nagyon rövid ideig főzzük, épp csak hogy könnyebb legyen felcsavarni. Rózsákat tekerünk, és kirakjuk vele a torta tetejét. Meghintjük cukorral és pici fahéjjal. Ismét betoljuk a 180 fokra melegített sütőbe, és körülbelül negyedóra alatt készre sütjük. Még forrón lekenjük felhígított, felmelegített lekvárral.