- 20 dkg kristálycukrot karamellizálunk, majd beledobjuk a fél centisre felkockázott almát. A főzőlap legmelegebb fokán készítjük, hogy minél hamarabb eltávozzon az alma leve. Citrommal és reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd kihűtjük. A diót 180 fokon 5-10 perc alatt sütőben megpirítjuk. Ha kihűlt, a dióbélről lefejtjük a vékony héját. Ezután a diót durvára törjük, és az almás masszához keverjük. Leterítünk egy konyharuhát, és ráhelyezünk egy réteslapot. Megkenjük olvasztott vajjal, és ráhelyezzük a második lapot is. Az almát a réteslapokra halmozzuk, majd a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük, és a tetejét megkenjük olvasztott vajjal. 180-200 fokon körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. Fagylalttal tálaljuk.
- A fagylalthoz feltesszük főni a tejet, a tejszínt, a fahéjrudakat és a cukrot. Addig forraljuk, míg körülbelül 1 dl folyadékot el nem veszít. A fahéjrudakat kivesszük. Félrehúzzuk a tűzhelyről, és botmixer segítségével hozzádolgozzuk a 3 tojássárgáját. Lehűtjük, majd fagylaltgépben kifagyasztjuk.