Almás krémes

Tészta

Alufóliával kibélelt tepsibe 1,5 kg almát szorosan egymás mellé leszeletelünk. A tojások sárgáját a porcukorral és 3 evőkanál vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Felét az almára simítjuk, majd a maradékhoz kakaót keverünk, és a sárga rétegre kenjük. Előmelegített sütőben megsütjük.

Krém és díszítés

A krémhez a tejben cukor nélkül megfőzzük a pudingot. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt
pudinggal összedolgozzuk.
A kihűlt süteményt kiborítjuk, és az alufóliát lehúzzuk. Az almák tetejére kenjük a krémet, végül csokimázzal vonjuk be.

kaloria 390 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink