Először a tésztát készítjük el. A tojássárgájákat habosra keverjük a vízzel, a kristálycukorral és az étolajjal. Egy másik tálban összeforgatjuk a lisztet a kakaóval, a sütőporral és a sóval. Beleszitáljuk a tojásos masszába, összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Közben a krémhez a tojásfehérjékből a kristálycukorral kemény habot verünk. A vaníliás pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk, és amikor még tűzforró, hozzávegyítjük a cukros tojáshabot. Kivesszük a sütőből a megsült kakaós piskótát, és rögtön rásimítjuk a még meleg vaníliás krémet. Még tíz percre visszatoljuk a sütőbe. Ha letelt az idő, kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínből és a porcukorból a habfixálóval kemény habot verünk. Rákenjük a pudingos sütemény tetejére, megszórjuk reszelt csokoládéval, majd kockákra vágva kínáljuk.