Angol pogácsa

Egy nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a borsot. Beleszitáljuk a robotgép táljába. A dobókockányi darabokra vágott hideg vajat is hozzáadjuk, valamint a hideg baconzsírt is. Alacsony fokozaton összekeverjük, de csak annyira, hogy a vajat ne dolgozzuk el túlságosan, maradjanak benne kis borsószemnyi vajdarabkák.

Hozzáöntjük az írót vagy a joghurtot, és alacsony fokozaton addig keverjük, míg a tészta átnedvesedik, de még nem áll össze. Ekkor tesszük hozzá a sült bacont, a reszelt sajtot, a krémsajtot, a finomra vágott snidlinget, mindezt beledolgozzuk a tésztalapba.

Sütőpapíros tepsire borítjuk, és kézzel körülbelül 6 centi magas lappá formázzuk. A tepsivel együtt betesszük a fagyasztóba 20 percre.

Kivesszük a fagyasztóból a tésztát, és 12 egyforma darabra vágjuk. A hideg tepsire egy tiszta sütőpapírt terítünk. A tésztadarabokat egy mozdulattal kilapítjuk (nem nagyon vékonyra), rátesszük a tepsire. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk sókristállyal. Azonnal 190 fokos sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. (Ha várni kell, akkor tegyük hűtőszekrénybe a tésztát, hogy ne melegedjen át.)

Kovászos rozmaringos focaccia

kaloria - CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink