Lángosbatyu

Lángosbatyu

A főtt burgonyát áttöröm, beleteszem a tojást, csipet sót és a zsírt. A langyos tejben megfuttatom az élesztőt,
majd a krumplis masszába keverem. Annyi lisztet teszek hozzá, amennyit a tészta felvesz. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl lágy! 40 percet pihentetem,
ezalatt elkészítem a tölteléket.
Közben a kelt lángostésztát lisztezett deszkán körülbelül 1 cm vastagságúra nyújtom. 10 × 10 cm-es kockákra
vágom, közepébe teszem a már kihűlt tölteléket. Felcsavarom, mint a buktát, lezárom a végeket, és forró
olajban kisütöm. Az olajból kivéve a batyukat lecsepegtetem.

Töltelék

A kockákra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítom. Hozzáadom a darált húst, és megpárolom.
Fűszerezem sóval, őrölt borssal, zúzott fokhagymával, és félrehúzom a tűzről. A sárgarépát kis kockákra vágom, és a cukorborsóval együtt az erőleveskockával ízesített vízben puhára főzöm. Leszűröm, majd a darált húshoz keverve kicsit összepárolom. A tűzről levéve megvárom, míg kihűl.

kaloria 500 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink