ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – PIHENTETÉS: 1 óra
– SÜTÉS: 8 perc. – Konyhai késes robotgépbe dobjuk a dobókockányi darabokra vágott fagyos vajat a liszttel, a porcukorral, a vaníliás cukorral meg a sóval, és pár nyomással morzsásítjuk. Deszkára borítjuk. Ráreszeljük a harmad tonkababot, hozzáadjuk az egész tojást, gyors kézzel összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle. Lisztezett munkalapon kinyújtjuk 2 mm vastagra, szíveket szaggatunk belőle. Tálcára sorakoztatjuk, és berakjuk a hűtőbe legalább egy órára. Utána elővesszük. Süteménynyomdával feliratozzuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük. Fémdobozba zárva hetekig eltartható.
Hozzávalók
4 személyre