Anyák napi keksz tonkababbal

ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – PIHENTETÉS: 1 óra
– SÜTÉS: 8 perc. – Konyhai késes robotgépbe dobjuk a dobókockányi darabokra vágott fagyos vajat a liszttel, a porcukorral, a vaníliás cukorral meg a sóval, és pár nyomással morzsásítjuk. Deszkára borítjuk. Ráreszeljük a harmad tonkababot, hozzáadjuk az egész tojást, gyors kézzel összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle. Lisztezett munkalapon kinyújtjuk 2 mm vastagra, szíveket szaggatunk belőle. Tálcára sorakoztatjuk, és berakjuk a hűtőbe legalább egy órára. Utána elővesszük. Süteménynyomdával feliratozzuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük. Fémdobozba zárva hetekig eltartható.

kaloria 150 CAL
ido 98 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink