Felszeleteljük a húst, kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk fél órán át állni.
Közben a töltelékhez apróra kockázzuk a füstölt tarját, a csemegeuborkát és a főtt tojást, mindezt összekeverjük a reszelt sajttal.
Előkészítünk annyi nagyobb darab alufóliát, amennyi hússzeletünk van. Mindegyiket lekenjük olajjal. Rárakjuk a hússzeletet, ráhalmozzuk a tölteléket. Feltekerjük szorosan a fóliával, a végeket szaloncukorszerűen megcsavarjuk. Tepsibe tesszük, és 170 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, és hagyjuk negyedórát pihenni. Utána kicsomagoljuk a roládokat, és vastag szeletekre felvágjuk.
A mártáshoz a zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát és az alaplevet, sóval, borssal, kicsi mustárral ízesítjük. Ha felforrt, hozzátesszük a szintén felaprított uborkát meg a tormát is. Pár percig főzzük, majd tejszínes habarással besűrítjük.
Összekeverjük a galuskatészta hozzávalóit. Bő sós vizet forralunk, beleszaggatjuk a tésztát, és pár perc alatt megfőzzük.