A kápia paprikákat megmossuk, és a 200 °C-ra előmelegített sütő legfelső sínén sütőpapírral bélelt tepsiben addig sütjük, amíg a paprikák bőre feketére nem ég itt-ott. Ezután egy műanyag dobozba rakjuk, rátesszük a tetejét, és hagyjuk állni negyedórát.
Egy gerezd fokhagymát vékonyan felszeletelünk, és összekeverjük egy nagyobb tálban négy evőkanál olívaolajjal, a fehérborecettel és két csipet sóval. A sült paprikák bőrét lehúzzuk, félbevágjuk, a magokat és a szárat eltávolítjuk, majd a szeleteket a tálba tesszük. Összekeverjük az olajos marináddal, és néhány órára hűtőbe tesszük.
Lecsepegtetjük az articsókaszíveket. Nagyobb darabokra vágjuk, és beledobjuk egy turmixgép tartályába. Melléteszünk még egy gerezd fokhagymát, két evőkanál olívaolajat, belenyomjuk a citrom levét, sózzuk és krémesre turmixoljuk.
A napraforgómagot tálalás előtt forró, száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. A kenyérszeleteket vastagon megkenjük az articsókakrémmel, néhány szelet marinált paprikát fektetünk rá, megszórjuk egy-egy kanál kapribogyóval és pirított napraforgómaggal. Végül némi salátát halmozunk rá, és azonnal tálaljuk.