Lasagne marhahússal
Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát meg a darált marhahúst, majd azzal is lepirítjuk. Sóval, borssal, finomra vágott oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük, a hámozott paradicsomot hozzáadva készre pároljuk. A ragut a tésztával tepsibe rétegezzük, a rétegek közé tesszük a paradicsom- és cukkini- szeleteket, illetve a besamelmártást. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és 160 fokon készre sütjük.
Besamel- vagy tejmártás
A besamel- vagy tejmártáshoz egy edényben felolvasztunk 8 dkg vajat, hozzáadunk 6 dkg lisztet, és folyamatosan kevergetve habzásig hevítjük. Beleöntünk 4,5 dl forrásban lévő tejet, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, és kevergetve addig forraljuk, amíg a mártás besűrűsödik, teljesen sima és egynemű lesz.