Forrás: Pásztor Tünde

Aszalt paradicsomos házi bagettek

  1. Kikeverjük az élesztőt a cukorral, hozzáöntjük a langyos vizet, teszünk hozzá a lisztből 2-3 evőkanállal, és langyos helyen hagyjuk felfutni. A többi lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A közepébe kis mélyedést vájunk, ide öntjük a joghurtot, az egész tojást, a sót meg a felfutott kovászt. Hozzáadjuk még a kis kockákra felvágott paradicsomot, beleteszünk az aszalt paradicsom olajából is két evőkanállal, majd viszonylag kemény tésztát dagasztunk. Ha kell, kevés liszttel vagy langyos vízzel korrigálhatjuk a kelt tészta sűrűségét. Ha már szép fényes, cipót formálunk belőle. Kevés lisztet hintünk a tetejére, letakarjuk, és langyos, huzatmentes helyen a duplájára kelesztjük.
  2. Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát, átgyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. Hosszúkás rudakat formázunk belőle. Papírral bélelt vagy lisztezett sütőlemezre sorakoztatjuk a kis kenyereket. Megkenjük olajjal, keresztben kicsit bevagdossuk. Még tíz percig hagyjuk kelni meleg helyen, végül 180 fokra felmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Rácsra fektetve teljesen kihűtjük. Parasztsonkával, vajjal tálaljuk.

TRÜKK

Süthetjük úgy is, hogy betesszük a 100-120 fokos sütőbe 10 percre, majd felemeljük a hőmérsékletet 180 fokra.

Kecskesajtos bagett szőlősalátával

Téli álom melegszendvics

kaloria 420 CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.