Megtisztítjuk a halakat, lekapargatjuk a pikkelyeket, kitisztítjuk a hasüreget. Éles késsel benyúlunk, és a gerincvonal mentén felvágjuk, hogy kicsivel több töltelék férjen bele. A halak hátát centinként bevágjuk, majd kívül-belül besózzuk, és hagyjuk állni, míg elkészül a töltelék.
Vízbe áztatjuk a zsemlét, majd elmorzsoljuk. Összekeverjük az apróra vágott olívabogyóval és aszalt paradicsommal, hozzáadjuk a paradicsom olaját is. Beletesszük a felkarikázott újhagymát, az egész tojást, fűszerezzük oregánóval, zúzott fokhagymával.
Beletömködjük a halak hasába. Egy kiolajozott kis tepsibe állítjuk a megtöltött uszonyosokat, kis olajjal meglocsoljuk, és már mehet is a 190 fokos sütőbe, jó félórára.