Aszalt paradicsommal és olajbogyóval töltött hekkfilé

Megtisztítjuk a halakat, lekapargatjuk a pikkelyeket, kitisztítjuk a hasüreget. Éles késsel benyúlunk, és a gerincvonal mentén felvágjuk, hogy kicsivel több töltelék férjen bele. A halak hátát centinként bevágjuk, majd kívül-belül besózzuk, és hagyjuk állni, míg elkészül a töltelék.

Vízbe áztatjuk a zsemlét, majd elmorzsoljuk. Összekeverjük az apróra vágott olívabogyóval és aszalt paradicsommal, hozzáadjuk a paradicsom olaját is. Beletesszük a felkarikázott újhagymát, az egész tojást, fűszerezzük oregánóval, zúzott fokhagymával.

Beletömködjük a halak hasába. Egy kiolajozott kis tepsibe állítjuk a megtöltött uszonyosokat, kis olajjal meglocsoljuk, és már mehet is a 190 fokos sütőbe, jó félórára.

kaloria 340 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.