Aszalt szilvás-diós töltött csirkecomb

Aszalt szilvás-diós töltött csirkecomb

A csirkecombokat megtisztítom, besózom és félreteszem. Az aszalt szilvát megmosom, kis időre beáztatom. A zsemléket hideg vízbe áztatom, kicsavarom és egy tálba teszem. Beleütöm a 2 tojást, beleteszem a gorombára aprított diót. Ételízesítővel, borssal, fahéjjal ízesítem, és jól összekeverem. A kész tölteléket a csirkecomb bőre alá töltöm. Erre teszek 1-1 szelet sajtot, 2 szem aszalt szilvát, majd a bőrt visszahajtom. A combok tetejére 2 szelet füstölt szalonnát teszek. A bort összekeverem egy kevés fahéjjal és meglocsolom vele a csirkecombokat. Az edényt lefedem, és előmelegített sütőben körülbelül egy órát sütöm 200 fokon. Ezután leveszem a fedőt, és a combokat szépen megpirítom. Burgonyapürével, sült burgonyával vagy rizzsel tálalom.

kaloria 580 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.