Leszedjük a saláta külső, vastag leveleit (és kidobjuk). Kivesszük a salátafej közepét, és vékony csíkokra vágjuk.
A csőről levágott kukoricát forrásban lévő sós vízben egy-két perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni.
A többi zöldséget is szükség szerint meghámozzuk, és ízlés szerint felaprítjuk.
Egy üvegbe öntjük az öntethez a tökmagolajat, belereszeljük a lime héját, hozzáfacsarjuk a levét. Fűszerezzük egy kávéskanál sóval, valamint egy csipet őrölt római köménnyel. Jól összerázzuk.
Egy nagy tálban összeforgatjuk az összes zöldséget a finomra vágott korianderrel, majd az egészet betöltjük a közepétől megfosztott salátafejbe. Külön edényben kínáljuk mellé az öntetet. Pirítóst adunk mellé.