Forrás: Pásztor Tünde

Korianderes saláta friss kukoricával

Leszedjük a saláta külső, vastag leveleit (és kidobjuk). Kivesszük a salátafej közepét, és vékony csíkokra vágjuk.

A csőről levágott kukoricát forrásban lévő sós vízben egy-két perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni.

A többi zöldséget is szükség szerint meghámozzuk, és ízlés szerint felaprítjuk.

Egy üvegbe öntjük az öntethez a tökmagolajat, belereszeljük a lime héját, hozzáfacsarjuk a levét. Fűszerezzük egy kávéskanál sóval, valamint egy csipet őrölt római köménnyel. Jól összerázzuk.

Egy nagy tálban összeforgatjuk az összes zöldséget a finomra vágott korianderrel, majd az egészet betöltjük a közepétől megfosztott salátafejbe. Külön edényben kínáljuk mellé az öntetet. Pirítóst adunk mellé.

kaloria 220 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

3 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink