Bábafoga

Bábafoga

A tészta hozzávalóiból a palacsintatésztánál keményebb, de azért fakanállal még jól verhető tésztát készítünk. Jó húsz percig verjük (használhatunk hozzá robotgépet is). Amikor már szép sima, hólyagos a tészta, a tetejét kissé meglisztezzük, és konyharuhával letakarva langyos helyen 2-3 órán át kelesztjük. Utána lisztezett deszkára borítjuk. Két centi vastagra szétnyomkodjuk kézzel. Kerek fánkokat vágunk belőle, melyeket forró olajban kisütünk. A maradékot összegyúrjuk. Ujjnyi vastag, 8-10 cm hosszú rudakat formázunk belőle. Az egyik oldalról bevágjuk a végét majdnem a közepéig. 90 fokot fordítunk a rúdon, és bevágjuk a másik oldalról is. Bő zsiradékban kisütjük a bába fogát is. Porcukorral megszórjuk.

kaloria 240 CAL
ido 240 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink