Babgulyás vadász módra
Az előző nap beáztatott babot 2 liter vízben egy pici sóval
feltesszük főni. Eközben apróra vágjuk a hagymát, kevés
zsíron egy kis pirospaprikával átsütjük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, melyet előtte megszórtunk egy kevés
sóval és borssal. Ezután beletesszük a babérlevelet, egy
darabka csöves paprikát meg vadfűszerkeveréket ízlés
szerint. Kevés vízzel felengedjük, és addig főzzük, míg a
hús félig megpuhul. Ezután a megtisztított és darabokra
vágott zöldségekkel – a sárgarépával, a fehérrépával és
a zellerrel – együtt a babhoz adjuk, s ekkor már teljesen
készre főzzük. A zsíron a lisztet sötét zsömleszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, és bőven megszórjuk pirospaprikával. A rántást gyors mozdulatokkal összekeverjük, hideg vízzel fölengedjük, majd amikor már a hús és a bab is megpuhult, a leveshez adjuk. A gulyást jól megkeverjük, és még néhány percig rotyogtatjuk, hogy a rántás is megfőjön. Forrón, friss kenyérrel tálaljuk.