Lesúroljuk a burgonyákat, és 180 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd mindegyiket kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk (nem kell nagyon mélyen).
A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olívaolajon megdinszteljük. A paprika csutkáját kiszedjük, húsát apró kockákra vágjuk, rádobjuk az üveges hagymára és összepirítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt csilivel, római köménnyel, egy kis füstölt őrölt pirospaprikával. Rádobjuk a kukoricát, a babot, a főtt bulgurt, összeforgatjuk, és pár percig együtt főzzük.
Ezt a tölteléket kanalazzuk a kivájt édesburgonyákba. A tetejükön elosztjuk a kecskesajtot, és 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül öt percig sütjük. A tetejét megszórjuk friss korianderrel.