A baconös burgonyához gondosan lesúroljuk a burgonyagumókat. Tálba tesszük, összekeverjük az olajjal, ízlés szerinti mennyiségű sóval és borssal. Hagyjuk a konyhapulton pihenni fél órát. Utána mindegyik szemet belecsavarjuk egy-egy szelet baconbe. Beletesszük egy sütőpapíros tepsibe, és 170 fokos sütőben 45-50 perc alatt ropogósra sütjük.
Az édesburgonyához meghámozzuk a zöldséget, felvágjuk vékony cikkekre. Keverőtálba tesszük. Hozzáöntjük az olajat, szórunk rá sót és borsot, alaposan átkeverjük. Átöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsire. 150 fokos sütőbe toljuk, és negyedórán át sütjük.
Amíg sül az édesburgonyánk, összekeverjük a pankomorzsát az összevágott zöldfűszerekkel, a reszelt parmezánnal, a szintén lereszelt fokhagymával és az olajjal. Ezt is sózzuk és borsozzuk.
Rákanalazzuk az elősütött burgonyacikkekre. Visszatoljuk a sütőbe, aminek felvesszük a hőfokát 170 fokra, és addig sütjük, míg szépen meg nem pirul a köretünk teteje.